Finnvacum nitritsalt 1kg

Inom livsmedelsindustrin används nitritsalt främst för att hämma tillväxten av mikroorganismer i köttprodukter.


 


Innehåll:  0,6 % Natriumnitrit och 99,4 % NaCI.

Inom livsmedelsindustrin används nitritsalt främst för att hämma tillväxten av mikroorganismer i köttprodukter. Det ger dessutom köttet en mycket tilltalande och fin röd färg. Nitritsalt används främst vid rökning av kött. Köttet får betydligt finare färg än vid användning av vanligt salt, köttet behåller sin fina färg och blir inte lika grått och trist.

OBS! Får endast användas vid beredning av köttråvaror (fisk inkluderat).


Relaterade produkter

Jaktförpackingar är platsen för dig som jägare där du införskaffar allt från process till förpackning för att ta hand om jaktbytet efter en lyckad jakt. Våra produkter gör det möjligt för dig att förädla köttet med samma finess och kvalité som de stora matproducenterna.

Läs mer
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Payson Payment with Swish

© 2024 Jaktförpackningar