Välbalanserad kryddblandning för tillverkning av korv.
Ingredienser: Nitritsalt(E250) (0,06%), vitlökspulver, svartpeppar, cayennepeppar, torkad timjan, torkad rosmarin, torkad persilja.
Förvaring: Torrt, mörkt och svalt.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 915 kJ/216 kcal
Fett 1,6 g
– varav mättat fett 0,4 g
Kolhydrater 37 g
– varav sockerarter 13 g
Fiber 6,8 g
Protein 11 g
Salt 34,8 g
Ursprung: Tyskland.
Tillagningsanvisning:
Tvätta händer, använd handskar.
Fjälster* i ljummet vatten 1–2 h, skölj invändigt.
Blanda 2 kg valfri färs* (20–25 % fett),
100 g kryddblandning, 5 dl kallt vatten*
Arbeta kall & klistrig.
Stoppa i fjälster, undvik luftbubblor.
Snurra varannan – ev. knyt.
Tillaga till en innetemperatur på 72 °C.
Ät varm eller kyl & vakuumpacka.
(* = ingår ej)