Välbalanserad kryddblandning för tillverkning av korv.
Ingredienser: Nitritsalt(E250) (0,06%), vitlökspulver, svartpeppar, cayennepeppar, fänkålsfrön.
Förvaring: Torrt, mörkt och svalt.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 987 kJ/234 kcal
Fett 4,1 g
– varav mättat fett 0,2 g
Kolhydrater 36 g
– varav sockerarter 16 g
Fiber 6,1 g
Protein 9,9 g
Salt 35,7 g
Ursprungsland: Tyskland.
Tillagningsanvisning:
Tvätta händer, använd handskar.
Fjälster* i ljummet vatten 1–2 h, skölj invändigt.
Blanda 2 kg valfri färs* (20–25 % fett),
100 g kryddblandning, 5 dl kallt vatten*
Arbeta kall & klistrig.
Stoppa i fjälster, undvik luftbubblor.
Snurra varannan – ev. knyt.
Tillaga till en innetemperatur på 72 °C.
Ät varm eller kyl & vakuumpacka.
(* = ingår ej)