Ingredienser: Nitritsalt(E250) (0,06%), salt, rörsocker, lökpulver, rökt paprika, paprika, svartpeppar, vitlökspulver, chilipulver, habanero, citrongräs.
Förvaring: Torrt, mörkt och svalt.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 1266 kJ/300 kcal
Fett 3,2 g
– varav mättat fett 0,6 g
Kolhydrater 57 g
– varav sockerarter 47 g
Fiber 6,2 g
Protein 8 g
Salt 9,7 g
Ursprung: Tyskland.
Instruktioner:
1 kg skivat nötkött (eller viltkött) * Ingår ej
0,3 dl Finnvacum kryddblandning beef jerky hot & smoky
1 dl Sojasås * Ingår ej
2 matskedar worcestershiresås * Ingår ej
1-2 teskedar tabasco habanero * Ingår ej
Blanda kryddblandning, sojasås, worcestershiresås och tabasco och häll över det i en bunke tillsammans med det skivade köttet. Marinera i 8-12 timmar i kylskåp så att köttet blir ordentligt smaksatt. När du är redo att tillaga, placera köttet i ugn, torkugn eller rökskåp i 4-6 timmar och tillaga i en ugnstemperatur på 73-80 ºC.